Veel gestelde vragen


1. Kan ik gelijk beslag laten leggen?

U mag pas beslag laten leggen wanneer u een uitspraak of vonnis van de rechter hebt. Op uw verzoek dagvaardt VDSH Incasso & Gerechtsdeurwaarders de debiteur, zodat u het betreffende vonnis verkrijgt. Betreft het een grote vordering en wilt u het vermogen van uw debiteur veiligstellen, dan kan de rechter om toestemming worden gevraagd conservatoir beslag te leggen. Vervolgens dient u de vordering alsnog middels een gerechtelijke procedure aan de rechter voor te leggen. Het is verstandig om hier weloverwogen mee om te gaan; de kosten zijn namelijk aanzienlijk.

2. Ik heb een vonnis. Wat nu?

Uw tegenpartij betaalt niet, ondanks dat u een vonnis hebt. Schakel een gerechtsdeurwaarder in. Deze ambtenaar is bij uitsluiting bevoegd vonnissen ten uitvoer te leggen. Wanneer u de gerechtsdeurwaarder het originele vonnis (de grosse met daarop de aanhef 'IN NAAM DER KONINGIN' of 'IN NAAM DES KONINGS') overhandigt, zal de gerechtsdeurwaarder hiermee de veroordeelde partij bevelen tot betaling over te gaan. Of we de zaak direct met u kunnen afrekenen, hangt af van de reactie van uw debiteur. Betaalt hij of zij meteen, dan kunnen we direct, volgens het overeengekomen honorarium, de zaak sluiten. Blijft betaling uit, dan vervolgen we de executie door middel van beslaglegging.

3. Wat kost het mij als ik een vordering uit handen geef?

In het geval de incasso succesvol verloopt, verhalen wij de kosten op de debiteur. Dit betekent dat het in eerste aanleg voor u gratis is. Mocht de vordering niet te innen zijn ? bijvoorbeeld als gevolg van een faillissement ? dan factureren wij u de gemaakte kosten. Meer informatie? Lees onze algemene voorwaarden (pdf).

4. Mijn debiteur betaalt niet. Wat nu?

Hebt u uw debiteur al schriftelijk aangemaand en in gebreke gesteld? Is de termijn van de ingebrekestelling verlopen? Bel nog eens of ga eens langs. Wellicht lost dat iets op. Betaalt uw debiteur nog steeds niet? Schakel VDSH Incasso & Gerechtsdeurwaarders in.

5. Ik heb stukken van de deurwaarder ontvangen, wat nu?

U heeft een ambtelijk stuk van de deurwaarder ontvangen. Door de KBVG zijn voor een aantal ambtelijke stukken bijsluiters met eenvoudige uitleg ontwikkeld. U kunt deze bijsluiter vinden op onze site via "ambtelijk"en daarna "bijsluiters". Let op aan deze bijsluiters kunnen geen rechten worden ontleend. Deze dienen alleen om een eenvoudige uitleg te geven.

6. Is VDSH Incasso & Gerechtsdeurwaarders in heel Nederland actief?

Als het gaat om incassozaken, kunnen wij u in heel Nederland van dienst zijn. Onze ambtelijke werkzaamheden verrichten we hoofdzakelijk in Midden-Nederland. Bent u benieuwd of u zich binnen ons werkgebied bevindt, doe dan de postcodecheck. Mocht u een opdracht buiten het betreffende gebied door ons willen laten uitvoeren, neemt u dan even contact met ons op. We zoeken samen naar een mogelijkheid om u wellicht alsnog van dienst te zijn.

7. Hoe blijf ik op de hoogte van de stand van zaken?

Bent u klant bij ons kantoor? Vraag dan uw unieke toegangscode bij ons op, waarmee u de status van uw zaak te allen tijden kunt inzien. Wanneer u inlogt in ons online dossier, kunt u ons rechtstreeks berichten sturen, waarin u ons bijvoorbeeld op de hoogte brengt van betalingen of aanvullende gegevens.

Snel resultaat?

Vul ons online formulier in voor het aangeven van uw vordering.


Incasso online
Online beheer
Log in!Log in
Contact
Postadres:
Postbus 369
3800 AJ
Amersfoort
   Bezoekadres:
Stadsring 91
Amersfoort
033 461 94 12
algemeen@vdshincasso.nl